Prvi album Hilmije Dervišića "Crno i bijelo"

Uskoro će se u prodaji naći prvi album Hilmije Dervišića ”Crno i bijelo”. Hilmija svoj dolazak na muzičku scenu najavljuje singlom ”Plave oči” za koji je autor muzike i teksta. Nakon izlaska albuma planirano je snimanje video spota za najvni singl. Prvi studijski album Hilmije Dervišića ”Crno i bijelo” koji je autor pripremao nekoliko godina, donijet će nam deset novih pjesama isprepletenih različitim muzičkim stilovima i slikovitim tekstovima. Važno je napomenuti da je Hilmija autor svih tekstova i muzike dok je za aranžman odgovoran izvanredni Muhamed Šehić Hamić. Dok s nestrpljenjem očekujemo album ”Crno i bijelo”, poslušajmo njegov najavni singl ”Plave oči”.

 

Rođen u Jajcu 16.07. 1965. godine. Od ranog djetinjstva pokazuje sklonost ka muzici i sportu. Ljubav prema muzici zauzima posebno mjesto u njegovom životu, tako da pored pjevanja, Hilmija piše tekstove i  komponuje. Ipak, pjevanje je prevagnulo, te je Hilmija odlučio snimiti prvi album “Crno i bijelo” na kojem će se naći deset pjesama. Hilmija je autor tekstova i muzike a aranžmane je uradio izvanredni Muhamed Šehić Hamić

U PRODAJI JE NOVI ALBUM BRANKICE LINDOV ”Sevdalinke i stare pjesme”

Za ljubitelje starih, dobrih pjesama, u izdanju Hayat Produkcije našao se drugi po redu album Brankice Lindov ”Sevdalinke i stare pjesme”. Sam naziv CD-a govori nam da se radi o tradicionalnim pjesmama koje je Brankica pažljivo birala, odlukla je pala na deset pjesama za koje je smatrala da će se najviše svidjeti publici koja sluša tu vrstu muzike i dvije bonus pjesme. Što se tiče početka krijere, Brankica je prvu pjesmu snimila za MPX festival u Sarajevu 1995.godine. Pjesma se zvala "Ljubav nikad ne prestaje". Pjesmu je napisao Mugdim Babovic a muziku i aranžman  Muris Dautović. Ta pjesma uvrštena je kao bonus track na" novom CD-u.

2007. godine učestvovala je na Bihačkom Festivalu i dobila nagradu za najbolju interpretaciju za pjesmu "Za mene upitaj". Na Cazinskom Festivalu 2008. godine, također je dobila nagradu za pjesmu "Pospi pepeo".

 

Ada Grahović

"Milion eura" u prodaji!

U prodaji je novi album sve popularnije folk pjevačice Ade Grahović, “Milion eura”, na kojem se nalazi jedanaest pjesama. Novi CD najavljuje pjesma “Sve je uredu” za koju je muziku i tekst radio Dragan Brajović – Braja a snimana je u studiju Dejana Abadića. Za najvni singl urađen je video – spot u režiji Damira Mujagića. Na novom materijalu radili su i ovogodišnji pobjednici Beovizije Aleksandar Kobac i Marko Kon, dok Ada potpisuje pet pjesama. Prošli album “Preboli me” postigao je veliki uspjeh sa pjesmom “Moja prva ljubav”. Kao poklon vjernim fanovima, urađen je nastavk te pjesme, u kojoj je korišten tradicionalni instrument ney, a radi se o pjesmi “Mlada si” koja je protkana zvucima orijenta. Ada Grahović postala je jedna od najtraženijih mladih folk zvijezda za nastupe u zemlji i inostranstvu.

Adi Sinanović

Novi singl "Anđele moj"

Adi Sinanović, bivši lider i pjevač grupe Crna Ruža, tipični predstavnik ”sarajevske škole” urbanog pop-rocka, karijeru započinje 1993. godine osnivanjem benda sa Điđijem Jankelićem. Grupa Crna ruža do sada je izdala četiri albuma. Prvi Adijev samostalni projekat, ”Zbog tebe mila moja”, bit će u znaku mkodernog pop-rocka. Album je sniman u Dublinu, Londonu, Sarajevu i Beogradu, kompilacijskog je tipa, dakle, sedam novih i sedam starih pjesama. Sve pjesme i muziku radio je Adi a aranžmane Prnjavorac Jasmin, inače nekadašnji pjevač i klavijaturista benda Crna Ruža.

Admir Kulović Kula

Prvi album u prodaji "Počelo je počelo"

U prodaji je prvi album mladog bosansko-hercegovačkog izvođača Admira Kulovića – Kule na kojem se nalazi osam novih pjesama i bonus pobjednička pjesma “Znak” s kojom je nastupio na internacionalnom festivalu „Evrofest“ Skoplje i osvojio Grand Prix “Dva anđela”. Najavni singl albuma je pjesma “Doba vodolije” za koju je urađen video – spot u režiji Damira Mujagića. Mirko Senkovski Geronimo je izvršni producent ovoga albuma. Muzički žanr je određen kombinacijom pop, etno i balkanskog folk melosa. Za tekstove su zaslužni naši poznati autori, za aranžmane G-music, Studio Oxy i studio Amadeus Sarajevo. U timu muzičara našli su se i naš poznati gitarista Aka Hukelić na dionicama buzukija, Esher Helja na klarinetu i saksofonu i tamburaški ansaml iz Slavonskog Broda

Adnan Ahmić - Adonis

Novi singl "Duša na jastuku"

Adnan Ahmić - Adonis muzičku karijeru započinje u Švicarskoj postavši članom benda Lideri. Nakon izvjesnog vremena prelazi u grupu Graffiti s kojom i danas bilježi uspješne nastupe. Uporedo s radom grupe, radi i na samostalnom projektu, u toku je skupljanje pjesama za prvi album. Iza sebe ima dva snimljena spota za pjesme ”Vakat” kao balada i ”Oluja” u hard rock maniru. Ostale kompozicije trenutno se snimaju u studijima u Zagrebu, Londonu i Koblenzu.Trenutno aktuelan singl je pjesma ”Duša na jastuku”. Na ovom projektu svoje učešće su dali i mnogi afirmirani umjetnici kao što su: Miro Asotić, Emir Hot, Dino Muharemović, Dragan Pejić, Sanjin Karić, Axel Xavier Naido, tamburaški orkestar iz Bihaća i Muhamed Čehić - Hamić koji je ujedno i producent albuma. Adonis je sa grupom Graffiti imao brojne nastupe, bili su gosti na koncertima poznatih izvođača. Najveći uspjeh imali su na jazz festivalu u Monrtexu gdje nastupaju poznati svjetski bendovi.

Ajdin Jusufbasić

Poziv na promociju albuma "Mamiš me"

Poštovani, veliko nam je zadovoljstvo pozvati vas na promociju prvoga albuma ”Mamiš me”, mladog i perspektivnog pjevača Ajdina Jusufbašića. Promocija će se održati u petak u klubu ”Inn” s početkom u 20 h. Na prvijencu se nalazi deset pjesama a najavni singl je pjesma ”Mamiš me” za koju je urađen i video-spot. Ajdin je novo lice na bh. folk sceni, s prvim albumom sigurno će učvrstiti svoj put i naći svoje mjesto među talentiranim estradnim umjetnicima.

 

 

 

Almir Ajanović

Almir Ajanović - Sloga, 14.03. s početkom u 21h

Posljenjim studijskim albumom ”Ako je suđeno”, Almir Ajanović vratio se na muzičku scenu potpuno novim i do sada najambicioznijim projektom. Da je riječ o kvalitetnom albumu, govori činjenica da je Almir u proteklim mjesecima, od kako se na tržištu pojavio njegov CD neprestano u pokretu promovišući svoje nove pjesme. Nakon odličnih koncerta u Tuzli i Mostaru, te zajedničke turneje sa Mostar sevdah reunionom i serije koncerata po Skandinaviji, Almir Ajanović ponovo svira u Sarajevu. Ovoga puta, sa zeničkim bendom „Ethnotrans” koncert će održati u klubu „Cinemas” (Sloga) u subotu, 14.03. s početkom u 21:00. Od planova za naredni period Almir izdvaja snimanje novog spota i to za preljepu baladu „Ostani” od koje kako sam kaže - puno očekuje. Potvrda da se radi o odličnom albumu stigla je nedavno i službeno, kada je Almir u tuzlanskom „Mejdanu” nagrađen oskarom popularnosti za najbolji pop album 2008. godine. Nakon sarajevskog koncerta, u planu su gostovanja u svim većim gradovima BiH

Amel Ćurić

Urnebesno dobar – “Prvi album Amela Ćurića” Među novim pop rock izdanjima se našao i

Urnebesno dobar “Prvi album Amela Ćurića”Na albumu se nalazi 10 pjesama među kojima su one tvrđeg rock zvuka kao što je hit “Moja djevojka”, ali ljubavne pop pjesme koje će fanovima Amela Ćurića ovog izvrsnog mladog pjevača predstaviti u nešto drugačijem svijetlu od do sada prepoznatljivog. Na albumu je radio vrhunski tim muzičara. Autori na albumu su: Nermin Puškar, Amir Bjelanović – Tula i Damir Bečić. Specijalni gost na albumu je Melih Berse koji svira ney. Muzički producent “Urnebesa” je Mahir Sarihodžić koji je ukratko predstavio album na kojem je radio i mix i mastering “Iako se sa singlom „Moja djevojka“ činilo da će album Amela Ćurića biti apsolutnog jakog rock zvuka koji odgovara i njegovoj energiji, u toku realizacije albuma bilo je više nego očigledno da Amelova boja glasa i emocija odgovaraju i suptilnijem zvuku, popu pa čak i etno muzici, naravno tu mislim na sevdalinku. Urnebes je jednostavno pop - rock album, koji ima nama prisnog zvuka sarajevske rock škole, ali i i svjetskog zvuka, tako da album predstavlja sintezu svjetskog i našeg bosanskohercegovačkog i apsolitno liči na svog nosioca.“ „Hayat Production“ je realizirao i novi spot za pjesmu „ Stara ljubav“ pod rediteljskom palicom Damira Mujagića. Video spot je premijerno prikazan na promociji „Urnebesa“ koja je održana u clubu „Incognito“. Na promociji albuma je prisustvovao veliki broj predstavnika medija, ali i prijatelja ovog popularnog pjevača.

Armin Muzaferija

Poziv na promociju

POZIV NA PROMOCIJU PRVOG ALBUMA ARMINA MUZAFERIJE ”JOŠ TE VOLIM” Klub ”Basement”, Bosmal City Centar u 20 h Poštovani, veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas na promociju prvog albuma, mladog i perspektivnog pjevača Armina Muzaferije ”Još te volim” koja će se održati u srijedu, 09.12. 2009. godine u klubu ”Basement” u Bosmal City Centru s početkom u 20 h. Očekujemo Vas!!!

Top singlovi

1. Denial Ahmetović - Nema ljubavi dok je Bosna ne rodi
2. Ammar & Fikret - Sarajevo
3. Halid Bešlić - Prosule se godine
4. Miligram - Pola pet
5. Kaliopi - Melem
6. Adnan Jakupović - Daj mi još malo vremena
7. Koke - Častit ću pola grada
8. Kemal Hasić - Ostani
9. Eldin Huseinbegović - Jutro je pametnije
10. Asim Brkan - Imali smo svoje vrijeme


Top video

1. Nina & Mirza - Duše su se srele
2. Anida & Marko - Ljubav prava
3. Miligram - Pola pet
4. Kaliopi - Melem
5. Željko Bebek - Dernek
6. Punkt - Jedina
7. Jasmin Burek - Kao vir
8. Paranoid Android - Folitičari
9. Igor Vukojević - Svjedok
10. Amela Šehović - Dugme


Top albumi

1. Halid Bešlić - Romanija
2. Željko Bebek - Kad poljubac pomiješaš sa vinom
3. Miligram - Best of
4. The Frajle - Naš prvi album sa putovanja
5. Kaliopi - Melem
6. Anida Idrizović - Ironija
7. Best of Hayat Production 2012
8. Vlado Podany - Orchestral Project 2012
9. Anida Idrizović - Ironija
10.  Elvir Muratović Eno - Sat